Porovnať (0)

Blog


Trendy
Zimné

Novinky 15/16 u značiek Atomic a Salomon


Rada priaznivcov lyžovania už skôr zaregistrovala, že tradičné lyžiarske značky Atomic a Salomon sú vlastnené jedným majiteľom – nadnárodnej spoločnosti Amer Sports. Táto skutočnosť znamená, že je možné u oboch výrobcov zaznamenať spoločné znaky pri ponuke lyžiarskeho tovaru – rovnaké zjazdové viazanie u oboch firiem, alebo napríklad prechod bežeckých topánok Atomic na systém SNS. V tomto článku sa dočítate tie najzaujímavejšie novinky pre sezónu 2015/16 od obidvoch značiek.

ZJAZDOVÉ LYŽE

Atomic

Atomic v novej sezóne pokračuje v kategórii Race v rade Redster. Z hľadiska delenia zostávajú top modelom lyže Atomic Redster Doubledeck 3.0 (GS/SL), ktoré sa opierajú o skoršiu preverenú konštrukciu D2 z minulého roka, po novom obohatenú o technológiu RAMP Tech. V podstate zostala rovnaká i odladená verzia Atomic Redster Edge (GS/SL), ale oproti minulým rokom skončila rada označená Atomic Redster ST/LT. Túto skutočnosť vyvážilo rozšírenie rady Redster XT, kde okrem, už v minulej sezóne ponúkaného exkluzívneho modelu Atomic Redster Doubledeck 3.0 XT, možno nájsť i modely Atomic Redster XTi (postaveného na báze lyží Redster Edge) a Atomic Redster XT nahradzujúceho konštrukčné zloženie Redster LT a ST. Týmto radom chce Atomic ponúknuť absolútne univerzálne lyže na zjazdovku s konštrukciou závodnej série Redster.

Ďalšou novinkou je prerozdelenie v rade All Mountain. Tu modely Nomad a Nomad S (teda lyže na celú horu s dlhším, alebo kratším polomerom) boli spojené v jednu líniu s označením Nomad a polomermi, ktoré sa v podstate spriemerovali. Prínosom je, že všetky lyže majú v jadre Power Woodcore, alebo Light Woodcore so spevňujúcimi titanalovými komponentmi (mimo Nomad Smoke).

Dámske rady zostali po úspechoch v minulých sezónach s rovnakým označením Cloud a Affinity.

Atomic samozrejme disponuje veľkým množstvom lyží pre Frestyle a Freeride, ale vzhľadom na minimálny dobyt na českom trhu si fajnšmeker týchto disciplín určite nájde informácie na iných miestach.

Salomon

Salomon pokračuje v závodnej kategórii vyskúšaným modelom X-Race v dĺžkach 155, 165, 170, 175, 180 cm – teda jednými lyžami s rôznym krojením a polomerom pre rôzne dĺžky oblúkov (disciplíny).

Zásadne boli zmenené rady 24 Hours a X-Pro, kde vznikla jedna Front side on piste línia s vlajkovou loďou ponuky Salomonu lyží Salomon X-Max. Tieto lyže vznikli spojením najpredávanejších modelov posledných päť rokov Salomon 24 Hours Max a Salomon X-Pro. Zároveň boli rozšírené pre väčšiu stabilitu v horších podmienkach a odľahčené o 25% (trend u všetkých značiek v tejto sezóne). I ostatné lyže tohto radu vychádzajú z kombinácie radov uplynulých sezón, kde možno s uspokojením konštatovať, že v konštrukciách pribudlo viac modelov s technológiou woodcore.

V dámskej línii pokračuje Salomon vo vyhľadávanej sérii s označením Women On-piste a Women All Mountain.

Salomon rovnako ako Atomic ponúka mnoho produktov pre priaznivcov Off Piste lyžovania (s označením Back Side).

 

ZJAZDOVÉ TOPÁNKY

Tu Atomic i Salomon zostávajú v nastolenom trende u jedných z najpredávanejších topánok. Veľmi vyhľadávané sú rady Atomic Hawx a Salomon X Max a X Pro. Práve v rade Atomic Hawx došlo k najvýraznejšej novinke, kde bola kolekcia rozšírená o radu Atomic Hawx Magna, pre užívateľov so širším chodidlom, kde šírka topánky bola zvýšená na 102 mm. Všetky stredné a vyššie modely Atomic a Salomon možno navyše upravovať, tak ako vnútornú botičku, tak i skelet v rizikových partiách až o 4 mm.







Adresa predajne

Brechtova 27/7
638 00 Brno-sever

Ako sa k nám dostanete
Zobraziť na mape

info@actisport.sk
Otváracia doba
listopad - březen:
po–pá10.00–12.00
13.00–19.00
so09.00–12.00
 
duben - říjen:
po–čt10.00–12.00
14.00–18.00
10.00–12.00
sozavreté
 
+421 915 221 019
+420 548 522 422